Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prezentační dovednosti (KCJ / PREN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / PREN - Prezentační dovednosti, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět prezentace, definice cílů.Nonverbální komunikační prostředky.Aspekty komunikace.Paraverbální komunikační prostředky.Rušení komunikace.Faktory interkulturní komunikace.Německo z pohledu z vnějšku.Struktura přednesu.Trvání přednesu.Způsob přednášení(média, jazyk, mimika, gesta).Média.Funkce referátu.Konstruktivní kritika.Prezentace firmy.

Získané způsobilosti

Studenti si rozvíjejí dovednost efektivně používat cizí jazyk v jeho mluvené i psané podobě jako prostředek komunikace v širokém okruhu konkrétních praktických situací. Budou schopni se jasně, přesně a názorně vyjadřovat s využitím vizuálních prostředků (flipchart, zpětný projektor, video, dataprojektor), zvládnou přípravu, organizaci a průběh prezentace a moderování v německém jazyce.

Literatura

Buhlmann, R./Fearns, A./Gaspardo, N. Präsentieren und Verhandeln. Poltext Verlag, Warschau, 2003. NÖLLKE, C. Präsentieren. Haufe, 2006. SEIFERT, JOSEF W. Visualisieren, Präsentieren, Moderieren. GABAL, 2006.

Požadavky

Prezentace jednoho produktu, firmy nebo projektu.70% účast na seminářích.

Garant

Mgr. Pavel Knápek, Ph.D.