Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruský jazyk - CEFR B1 (KCJ / RB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / RB1 - Ruský jazyk - CEFR B1, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:Geografie, klima a přírodní podmínky RuskaEkologie - ochrana životního prostředíCestování- dopravní prostředky, letiště, nádražíHotel, ubytováníRestaurace - stravování, národní kuchyněŽivotní stylMezilidské vztahyGramatika:vyjadřování přibližnostistupňování přídavných jmen a některých příslovcízákladní číslovkyslovesné vazby bezpředložkové a s předložkamičasování všech typů slovesskloňování všech typů podstatných jmenpodmínkové věty a podmiňovací způsobpředmětné větyrozkazovací způsobneurčitá zájmena a příslovce

Získané způsobilosti

Studenti získají způsobilost k samostatným ústním vystoupením, k vedení a řízení besedy ve studijní skupině. Budou schopni pracovat s odborným textem, rozebrat ho, přeložit a interpretovat, samostatně vyjadřovat, vysvětlovat a prezentovat své názory na odborná témata.

Literatura

JELÍNEK, S. A KOL. Raduga po-novomu 4 + pracovní sešit. Fraus, Plzeň, 2010. ISBN 978-80-7238-947-6.HORVÁTOVÁ, M. Ruská konverzace. Ekopress, Praha, 1995. HŘÍBKOVÁ, HLAVÁČEK. Ruský jazyk v kostce. Fragment, Praha, 2004.

Požadavky

Jde o praktická cvičení, na nichž je docházka po zápisu do předmětu povinná (minimálně 80%) a je pravidelně kontrolována. Případné absence je třeba řádně omluvit. Zakončení povinným testem a ústní zkouškou. Pro úspěšné složení zkoušky je třeba minimálně 70% úspěšnost. Doporučuje se také návštěva konzultací.

Garant

Mgr. Hana Shánělová

Vyučující

Mgr. Hana Shánělová