Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělský jazyk - CEFR A1- (KCJ / SA1M)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / SA1M - Španělský jazyk - CEFR A1-, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výslovnost, přízvuk.Rod podstatných jmen.Přítomný čas slovesa ser, časování sloves zakončených na ar, er a ir.Základní společ. fráze, představování, povolání.Abeceda-hláskování.Přivlastňovací a ukazovací zájmena, množné číslo,číslovky do 9.Pozdravy, telefonní čísla.Určitý a neurčitý člen.Číslovky do 20a řadové.Nepravidelná slovesa tener,poner,estar.Bydlení, nábytek. Popis bytu.Typy obydlí ve Španělsku a Latinské Americe.Nepravidelná slovesa ir, venir, coger, seguir, cerrar. Výraz hay.Číslovky 10-1000. Určování hodin.Orientace ve městě, popis cesty.

Získané způsobilosti

Studenti po ukončení kurzu přečtou jakýkoliv text, dokáží komunikovat v jednodušších situacích, představit se a pracovat s krátkými texty,budou schopni reagovat v základních komunikačních situacích.

Literatura

CASTRO VIUDEZ, F. Uso de la gramática espaňola- elemental. Edelsa, Madrid, 2003. ISBN 84-7711-832-9.CASTRO VIUDEZ, F. VEN NUEVO 1, učebnice,pracovní sešit, CD. Edelsa, Madrid, 2003. ISBN 84-7711-832-9.DOMINGUEZ, P. Actividades comunicativas. Madrid, 1994. DOMINGUEZ, P. Actividades comunicativas. CERROLAZA, M. Planeta E/LE.

Požadavky

Aktivní účast na hodinách, max. 3 absence - 75%.Úspěšné zvládnutí testu.Test prověřuje schopnost zvládnutí látky probrané v příslušném období. Úspěšnost v testu 70%.

Garant

Mgr. Věra Culková

Vyučující

Mgr. Věra CulkováMgr. Kateřina Krčmářová