Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělský jazyk - CEFR A1+ (KCJ / SA1P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / SA1P - Španělský jazyk - CEFR A1+, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přítomný čas průběhový. Užití gerundia. španělské svátky.Budoucí čas. Počasí. Opakování.Minulý čas složený, jednoduchý min. čas sloves ser, ir a estar. Lidské tělo.Jednoduchý minulý čas. Popis osob a jejich pocitů a stavů. Popis ukončeného děje v minulosti.Shrnutí a upevnění gramatických jevů učebnice VEN 1 - minulých časů, vazeb estar a gerundio, llevar a gerundio, upevnění ostatních gramatických jevů.Konverzační témata.Moje rodina, přátelé. Popis.Můj dům/ byt. Bydlení.Město, ve kterém žiji nebo studuji.Můj denní režim.Cestování.Popis cesty.Moje studium a moje plány do budoucna.Česká republika.Španělsko, Madrid a ostatní španělská města.Televize, časopisy, internet.Španělská a česká kuchyně.Nakupování.Státní svátky.Mládež a její problémy.Latinská Amerika.Sporty.Roční období a počasí.Záliby.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni se orientovat v běžných komunikačních situacích, ale i zvládat obtížnější texty s využitím minulých časů. Dokáží hovořit na určité téma. Pracují s textem a dokáží ho interpretovat.

Literatura

CASTRO, F. a kol. VEN 1, učebnice,pracovní sešit, audiokazeta. CASTRO, F. Uso de la gramática espaňola - intermedio. DOMINGUEZ, P. Actividades comunicativas. CERROLAZA, M. Planeta E/LE.

Požadavky

Zkouška má dvě části - písemnou a ústní.Gramatický test prověřuje zvládnutí látky lekcí 1 až 11. Ústní část se bude skládat z pohovoru na vybrané konverzační téma a interpretace připraveného článku. Studenti si podle svého studijního programu vyberou článek, který se tematicky týká právě toho, co studují. Předloží ho u zkoušky a budou ho samostatně interpretovat - rozsah min. 1 strana A4.

Garant

PhDr. Helena Jaklová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Věra CulkováPhDr. Helena Jaklová, Ph.D.Mgr. Kateřina Krčmářová