Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současná německy psaná literatura (KCJ / SNLI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / SNLI - Současná německy psaná literatura, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky seznamují s moderní německy psanou literaturou, především prózou, pozornost je rovněž věnována vývoji prozaických žánrů a specifikům německy psané literatury, především literatuře tzv. migrantů, tedy autorů cizího původu, jejichž literárním jazykem je němčina. Seminář je zaměřen na analýzu literárních děl, vybraných tak, aby studenti získali vhled do moderní německy psané prózy, poezie i dramatu a byli schopni vlastní interpretace a samostatné analýzy přečtených literárních děl.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí chronologický přehled německé literatury a samostatnou práci s německým literárním textem, jeho interpretaci, pochopení a posouzení významu. Na základě analýzy vybraných literárních děl si studenti osvojí historii tradiční a moderní německé literatury a budou schopni vlastní a samostatné interpretace přečtených literárních děl.

Literatura

BAUMANN, B., OBERLE, B. Deutsche Literatur in Epochen. München, 1985. WUCHERPFENNIG, W. Geschichte der deutschen Literatur. Von den Anfängen bis zur Gegenwart. Ernst Klett Schulbuchverlag Leipzig, 2002.

Požadavky

Aktivní účast na seminář (min. 75%). Plnění průběžných úkolů seminářů.Aktivní četba německé literatury - nejméně 2 "klasická" díla německé literatury v originále. Závěrečný test z obsahu přednášek a seminářů.

Garant

PhDr. Jan Čapek, Ph.D.