Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zkouška jazykové způsobilosti - CEFR C1 (KCJ / ZJZN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / ZJZN - Zkouška jazykové způsobilosti - CEFR C1, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Poslech s porozuměním.Využití různých technik (otevřené, uzavřené úlohy, např. dichotomické, s výběrem odpovědí, přiřazovací, uspořádací).Poslechové texty jsou vybrány z autentických nahrávek, obsahují různé diskurzní typy a žánry.Čtení s porozuměním, porozumění různým typům psaných textů a jejich funkcím.Písemný projev,vhodný styl a adekvátní jazykové prostředky.Ústní projev.

Získané způsobilosti

Studenti ovládají výslovnost (segmentální i suprasegmentální jevy), rozsah a vhodnost výběru slovní zásoby, mluvnickou správnost, plynulost projevu, interakční úroveň, využití kompenzačních strategií a kulturní citlivost.

Literatura

HUEBER, V. em-Abschlusskurs (Lehr- und Arbeitsbuch). Max Hueber Verlag, 2000. MÜLLER; KÜPPERS; WIEMER; WILLKOP. Auf neuen Wegen. Max Hueber Verlag, 2000. Deutsche Grammatik. Heidelberg, 1991. DREYER; SCHMITT. Lehr- und Übungsbuch der dt. Grammatik. WEINRICH, H. Textgrammatik der dt. Sprache. Mannheim, 1993.

Požadavky

Poslech s porozuměním Využitím různých technik (otevřené, uzavřené úlohy, např. dichotomické, s výběrem odpovědí, přiřazovací, uspořádací) je testována dovednost globálně porozumět slyšenému textu, vybrat specifickou informaci, odhadnout význam neznámých slov na základě kontextu atd. Poslechové texty jsou vybrány z autentických nahrávek, obsahují různé diskurzní typy a žánry.Čtení s porozuměním Využitím rozmanitých technik (podobně jako u poslechu) se zjišťuje odlišná úroveň porozumění různým typům psaných textů a jejich funkcím.Písemný projev Testována je dovednost přesně a plynule se vyjádřit v písemném projevu, s ohledem na recipienta volit vhodný styl a adekvátní jazykové prostředky. Hodnotí se přesnost, struktura a organizace textu, jasnost a přehlednost, originalita myšlenek.Ústní projev Student prokáže dovednost používat jazyk v jeho mluvené formě jako prostředek komunikace v nejrůznějších situacích. K této části zkoušky přistupují kandidáti ve dvojicích, aby bylo možné využít testovací techniky jako např.diskuse, hraní rolí a umožnit kandidátům představit se i v jiných interakčních vzorcích (nejen v tradičním zkoušející - kandidát). Hodnotí se výslovnost (segmentální i suprasegmentální jevy), rozsah a vhodnost výběru slovní zásoby, mluvnická správnost, plynulost projevu, interakční úroveň, využití kompenzačních strategií a kulturní citlivost.

Garant

PhDr. Bianca Beníšková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Bianca Beníšková, Ph.D.