Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět History of Philosophy I (KFI / HIPH1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / HIPH1 - History of Philosophy I, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Thomas Hobbes a sekulární založení státu a morálkyTeorie "morálního smyslu" (Shaftesbury, Hutcheson)David Hume - teorie motivace, "Humova teze"John Stuart Mill a vznik utilitarismu

Literatura

Hume, D. An Enquiry Concerning the Principles of Morals. Oxford: Clarendon Press, 1902. Shaftesbury. Characteristicks of Men, Manners, Opinions and Times. Indianapolis: Liberty Fund, 2001. Hobbes, T. Leviathan. London: Bohn, 1839. http://oll.libertyfund.org/index.php?option=com_staticxt&staticfile=show.php%3Ftitle=192&Itemid=28Hume, D. Treatise of Human Nature. Oxford, 1896. Mill, J. S. Utilitarianism. 1861.

Požadavky

Studenti obdrží zápočet na základě aktivní účasti (rozumná docházka + účast v diskusi) a plnění průběžných úkolů, které budou zadávány z hodiny na hodinu. V případě komplikací je možné se domluvit individuálně na alternativním zadání, a to na začátku semestru.

Garant

Mgr. Kamila Pacovská, Ph.D.