Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretace latin. filozof. textů II (KFI / ILFT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / ILFT2 - Interpretace latin. filozof. textů II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Četba autentických latinských filozofických textů s terminologickým rozborem, překladem a intepretací

Získané způsobilosti

Schopnost porozumět latinskému filozofickému textu, přeložit a intepretovat jej, ve specifických případech s pomocí slovníku.

Literatura

Markéta Klosová. Addenda Vestibuli : praktická učebnice latiny Vestibulum : základní gramatické tabulky, opakovací cvičení s klíčem. Pražák, Josef Miroslav ; Sedláček, Josef ; Novotný, František. Latinsko-český slovník. Floss, Karel ; Nejeschleba, Tomáš. Úvod do latinské filozofické terminologie a četby. Markéta Klosová. Vestibulum : praktická učebnice latiny pro studující historických oborů. Vyd. 2. Novotný, František. Základní latinská mluvnice. Panczová, Helena. Ars grammatica. Učebnica latinčiny. Quitt, Zdeněk - Kucharský, Pavel. Česko-latinský slovník starověké a současné latiny. Bejlovec, Josef a kol. Latina pro vysoké školy. Quitt, Zdeněk ; Kucharský, Pavel. Latinská mluvnice. Kábrt, Jan a kol. Latinsko-český slovník. Bilíková, Eva. Přehled latinské mluvnice.

Požadavky

Průběžné a aktivní rozvíjení znalostí a jejich praktické uplatňování při pravidelné osobní práci v semináři resp. při práci na zadaných úkolech

Garant

PhDr. Vojtěch Balík