Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy moderního myšlení II (KFI / MOMY2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / MOMY2 - Základy moderního myšlení II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Problém moderní či novověké individuality souvisí s novověkou morální filosofií, stejně jako se základy občanské společnosti a moderního racionálního státu. V souvislosti s tím bude rozvinut problém morální subjektivity a problém intersubjektivity.

Získané způsobilosti

zvládnutí filosofického problému, interpretace filosofických textů

Literatura

HEGEL, G. W. F. Fenomenologie ducha. Praha, 2009. CHOTAŠ, J., KARÁSEK, J. (eds.). Kantův kategorický imperativ. Praha, 2005. ROUSSEAU, J.-J. O společenské smlouvě neboli o zásadách státního práva. Dobrá Voda, 2002. KANT, I. Základy metafyziky mravů. Praha, 1990.

Požadavky

Zápočet obdrží student, který se zúčastní stanovených individuálních a skupinových konzultací a odevzdá 4 strany textu obsahující osnovu práce v podrobném členění a rešerši literatury či jiných pramenů, formulaci hypotézy či otázky a popis použitých metod.

Garant

Mgr. Jan Kuneš, Ph.D.