Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současná filozofie (KFI / SOFI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / SOFI1 - Současná filozofie, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

PozitivizmusLogický pozitivizmusLiberalizmusMarxizmus a marxizmus-leninizmusFenomenologie a hermeneutikaExistencializmusFilozofie jazykaStrukturalizmus a poststrukturalizmusPostmoderní myšlení

Získané způsobilosti

Účast na přednáškách a samostatná práce s povinnou odbornou literaturou.

Literatura

THURNHER, R.; RÖD, W.; SCHMIDINGER, H.;. Filosofie 19. a 20. století. Oikúmené, Praha, 2009. PETŘÍČEK, M. Úvod do současné filosofie. Hermann a synové,, 1992. FRANK, M. Co je neostrukturalismus. Praha: Filosofia, 2001. PEREGRIN, J. Kapitoly z analytické filosofie. Praha: Filosofia,, 2005. VALENTA, L. Problémy analytické filosofie. Olomouc: Nakladatelství Olomouc,, 2003. GRONDIN, J. Úvod do hermeneutiky. Praha: Oikúmené,, 1997.

Požadavky

1. účast na přednáškách 2. četba 2 zadaných publikací (výběr publikací na základě souhlasu vyučujícího)3. odevzdání 2 resumé z přečtené zadané četby (každá v rozsahu maximálně 3 normostran; termín odevzdání je 15. ledna 2015) 4. absolvování písemného testu (znalost základní literatury a přednášek)

Garant

doc. Mgr. Tomáš Bubík, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Tomáš Bubík, Ph.D.