Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza literárního textu (chorv. lit.) (KLKS / ALTCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / ALTCH - Analýza literárního textu (chorv. lit.), Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Ivan Vazov Strejcové, Aleko Konstantinov Do Čikago i nazad2. Znaky moderních básnických směrů - Javorov, Debeljanov,3. Realismus Elina Pelina4. Literatura mezi dvěma světovými válkami - básnici Christo Smirnenski, Geo Milev, Atanas Dalčev, Nikola Vapcarov, próza a drama Jordana Jovkova5. Literatura po Druhé světové válce - román D. Dimova, V. Paskov , G.Markov, K. Pavlov.6. Současná bulharská próza G. Gospodinov, Alek Popov, Teodora Dimova

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s texty bulharské literatury 20. století a literárně - historickým kontextem jejich vzniku. Práce s texty v bulharském jazyce přispěje k rozšiřování slovní zásoby o specifické odborné výrazy.

Literatura

Paskov, Viktor . Balada o Georgu Henigovi. Karel Boušek . Bulharská poezie 20. století . Jovkov, Jordan . Staroplaninské pověsti. Vazov, Ivan . Strejcové. Dalčev, Atanas . Svátky v drobných starostech. Javorov, Pejo . V bdění i ve snu.

Požadavky

Domácí příprava, aktivní účast na semináři, písemná práce na zvolené téma v rozsahu 3-5 normostran.

Garant

Mgr. Anežka Kindlerová