Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář - bulharština (KLKS / BLJS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / BLJS - Jazykový seminář - bulharština, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět navazuje na Bulharský jazyk III.Doplnění základů spisovné bulharštiny - gramatické kategorie.Slovesná valence.Syntaktické konstrukce.Samostatná práce s textem, zejména se zaměřením na publicistickou a odbornou slovní zásobu.

Získané způsobilosti

Studenti si prohloubí a upevní předchozí znalosti a získají relativně ucelenou představu o struktuře současné spisovné bulharštiny a její realizaci v běžném úzu a odborném diskursu. Rozvinou své komunikační kompetence na úroveň, již je nutno předpokládat pro úspěšnou komunikaci v jejich budoucí praxi.

Literatura

BAKARDŽIEVA, G.a kol. Bulharština pro cizince. KUFNEROVÁ, Z. Stručná mluvnice bulharštiny. MURDAROV, Vl . 99 ezikovi saveta. MURDAROV, Vl. 99 saveta za balgarskija pravogovor.

Požadavky

Aktivní účast v kurzu; domácí příprava, zvládnutí závěrečného testu a rozhovoru na základě vybraného textu (100 stran). Jako příprava rozhovoru se předpokládá, že student donese slovníček pojmů z daného textu.

Garant

Mgr. Sevdalina Veleva