Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Srovnávací dějiny literatury I (KLKS / DELI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / DELI1 - Srovnávací dějiny literatury I, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Komparace jako syntéza.Romantický hrdina.Dynamické časoprostory.Smysl intertextuality.

Získané způsobilosti

Absolventi kursu jsou připravováni k samostatné ediční činnosti, archivní práci a publicistickému působení v médiích v oblasti rozvíjení evropského kulturního povědomí; získávají vědomosti a dovednosti plně využitelné k propagaci překladatelských plánů a k odborné interpretaci aktuálně vydávaných textů české a světové literatury.

Literatura

KREJČÍ, K. Česká literatura a kulturní proudy evropské. Praha, 1975. HRABÁK, J. Literární komparatistika. Praha, 1976. AUERBACH, E. Mimesis. Praha, 1968. VODIČKA, F. a kol. Svět literatury I. (3. vyd.). Praha, 1992. HODROVÁ, D. Místa s tajemstvím. Praha, 1994. ŠKVORECKÝ, J. O nich, o nás. Hradec Králové, 1968. PYNSENT, R. Pátrání po identitě. Jinočany, 1996. POSLEDNÍ, P. Polské literární symboly. Hradec Králové, 2003. PAVELKA, J.; POSPÍŠIL, I. Slovník epoch, směrů, skupin a manifestů. Brno, 1993. VLAŠÍN, Š. a kol. Slovník literárních směrů a skupin. Praha, 1983. MILOSZ, C. Svědectví poezie. Praha, 1992. SVATOŃ, V. Z druhého břehu. Praha, 2004.

Požadavky

90% účast na semináříchvypracování seminární práce (referátu)čtenářské poznámky k zadaným titulům

Garant

doc. PhDr. Petr Poslední, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Petr Poslední, CSc.