Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramaturgie a produkce kult. pořadu (KLKS / DPKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / DPKP - Dramaturgie a produkce kult. pořadu, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Příprava kulturního pořadu pro uvedení v divadle či na jiném vhodném místě, případně na soutěžních přehlídkách a festivalech. Kulturní pořad může mít podobu divadelního představení, stejně jako autorského čtení, audiovizuální projekce nebo veřejné manifestace.Seminář je otevřen pro podněty zúčastněných studentů jak po stránce formy tak obsahu.Účastníci se budou podílet nejen na dramaturgii a produkci, ale také na zviditelnění výsledné práce. Seznámí se tak se základy PR, marketingu a kulturního managementu)Součástí předmětu bude divadelní workshop zaměřený na improvizaci, sebepoznání, rozvíjení jevištní řeči a pohybu.

Získané způsobilosti

Schopnost definovat, dramaticky uchopit a kriticky reflektovat problém z oblasti sociálních věd- konkrétně mediálních studií, nebo společnosti obecně.Vhled do mezioborových disciplín jako je mediální komunikace, dramatická výchova, dramaturgie, produkce kulturního pořadu.Vytvořit obsah a formu autorského kulturního pořadu, který nabídne osobitý pohled na relevantní společenský fenomén. (Skutečnost , že pořad bude veřejně prezentován, by měla studenty motivovat a inspirovat v práci na výsledném tvaru.) Zastávání konkrétní úlohy ve výrobním procesu kulturního pořadu a vědomí významu této role pro celek- projektové myšlení.

Literatura

DONNELLAN, Declan. herec a jeho cíl. BRKOLA. JOHNSTONE, Keith. Impro: Improvizace a divadlo. Praha, 2014. JIRÁK, Jan, KÖPPLOVÁ, Barbara. Média a společnost. Praha, 2007. CÍSAŘ, Jan. Základy dramaturgie I. Dramatická situace. Praha, 2003. VÁŠA, Petr. Fyzické básnictví. Brno, 2011. KRÖCHLOVÁ, Eva. Jevištní pohyb. Herecká pohybová výchova. Praha, 2003. HAJZLER, Tomáš. Peníze nebo život. Praha, 2012. REIFOVÁ, Irena a kol. Slovník mediální komunikace. Praha, 2004. PETRUSEK, Miloslav. Společnosti pozdní doby. Praha, 2006. MARTINEC, Václav. Techniky a zdrioje herecké tvorby. Praha, 2003.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a dohodnutých doprovodných akcích předmětu. Přijetí a plnění role v dramaturgickém a produkčním týmu. Důraz je kladen na týmovou spolupráci a osobní zodpovědnost vůči sobě, týmu a výslednému projektu. Vzhledem k těmto specifickým požadavkům je neomluvená absence studenta na semináři nepřípustná. Povinná je roněž účast na poslední hodině předmětu.

Garant

PhDr. Ivo Říha, Ph.D.