Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z dějin literární fantastiky (KLKS / KDLF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / KDLF - Kapitoly z dějin literární fantastiky, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Počátky fantastiky v 19. stoletíÉra pulpových magazínůZlatý věk americké SFNová vlna" a různé experimentySolitéřiKyberpunkSteampunkAlternativní dějinyHistorická fantasyModerní (poválečná) česká fantastikaSoučasná světová fantastika (new space opera, new weird atd.)Moderní horor (od splatterpunku do dneška)

Získané způsobilosti

Absolvent semináře získá souhrn znalostí o literární fantastice a tím o důležitém segmentu populární kultury, ovlivňujícím čím dál víc současný svět, a doplní si současně přehled o druzích literární produkce, stojící dosud mimo běžný zájem literární vědy.

Literatura

NEFF, O.; OLŠA, J. jr. (edd.). Encyklopedie literatury science fiction. Praha, 1995. ADAMOVIČ, I. Slovník české literární fantastiky a science fiction. Praha, 1995. PRINGLE, D. (ed.). Fantasy. Encyklopedie fantastických světů. Praha, 2003. NEFF, O. Něco je jinak. Komentáře k české literární fantastice. Praha, 1981. LANGER, A. Průvodce paralelními světy. Nástin vývoje české sci-fi 1976-1993. Praha, 2006. ŠUST, M. Slovník autorů anglo-americké fantastiky. 1. díl (A-K). Plzeň, 2003. NEFF, O.; KRAMER, A. Všechno je jinak. Kapitoly o světové science fiction. Praha, 1986.

Požadavky

Účast na seminářích je povinná, připouští se maximálně 3 absence během semestru.Podmínkou pro udělení zápočtu je dostatečná docházka, aktivní účast na seminářích a vypracování a prezentace referátu o vybraném tématu či autorovi.

Garant

PhDr. Antonín Kudláč, Ph.D.