Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literatura ve filmu II (KLKS / LIFI2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / LIFI2 - Literatura ve filmu II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Poetika kompozice.Poetika vyprávění.Poetika syžetu a příběhu.Poetika postavy.Poetika prostorovosti a časovosti.Pozn.: Podrobný návrh filmových adaptací vhodných k práci v semináři viz Materiály ke stažení.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu získá představu o možnostech interpretace literárního díla prostřednictvím sledování jeho vazeb na jinou uměleckou oblast - kinematografii. V části II. se bude získaná způsobilost týkat kontaktů světového písemnictví a světového filmu.

Literatura

MRAVCOVÁ, M. Literatura ve filmu. Praha, 1990. PTÁČEK, L. a kol. Panorama českého filmu. Olomouc, 2000. CHATMAN, S. Příběh a diskurs. Narativní struktura v literatuře a filmu. Brno, 2008. Film a literatura. Filmový sborník historický. Praha, 1988. TÖTEBERG, M. (ed.). Lexikon světového filmu. Praha, 2006. BERNARD, J.; FRÝDLOVÁ, P. Malý labyrint filmu. Praha, 1988. HODROVÁ, K. a kol. Na okraji chaosu (Poetika literárního díla 20. století). Praha, 2001. SZCZEPANIK, P. (ed.). Nová filmová historie. Praha, 2004. CHATMAN, S. Rétorika narativu ve fikci a filmu. Olomouc, 2000. THEIN, K. Rychlost a slzy (Filmové eseje). Praha, 2002. SCHNEIDER, S. J. a kol. 1001 filmů, které musíte vidět, než zemřete. Praha, 2006.

Požadavky

Aktivní účast na projekcích i na diskusních seminářích, nejvýše 3 absence za semestr. Pravidelná četba zadávaných textů.Přednesení referátu a jeho písemné rozvedení do formy seminární práce o rozsahu 5 - 10 stran.

Garant

PhDr. Ivo Říha, Ph.D.