Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mistři detektivní prózy 1 (KLKS / MDP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / MDP1 - Mistři detektivní prózy 1, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do žánru, jeho charakteristika a vývojŽánrové varianty a tematické okruhy detektivkyArthur Conan DoyleEdgar WallaceS. S. Van DineGilbert Keith ChestertonSamuel Dashiell HammettRaymond ChandlerEarle Stanley GardnerEllery QueenDorothy SayersováAgatha ChristieNgaio Marshová

Získané způsobilosti

Absolventi předmětu získají podrobné informace o důležité součásti populární kultury a budou schopni je uplatnit v odborné praxi, případně vlastní badatelské činnosti.

Literatura

Škvorecký, Josef. Nápady čtenáře detektivek. Praha, 1990. Grym, Pavel. Sherlock Holmes a ti druzí. Čtení o detektivech a detektivkách. Praha, 1988. Cigánek, Jan. Umění detektivky. O smyslu a povaze detektivky. Praha, 1962. Petříček, Miroslav. Majestát zákona. Raymond Chandler a pozdní dekonstrukce. Praha, 2000.

Požadavky

Účast na seminářích je povinná, připouští se maximálně 3 absence během semestru.Podmínkou pro udělení zápočtu je dostatečná docházka, aktivní účast na seminářích a vypracování a prezentace referátu o vybraném tématu či autorovi.

Garant

PhDr. Antonín Kudláč, Ph.D.