Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psaný a mluvený odborný projev v polštin (KLKS / PMOPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / PMOPP - Psaný a mluvený odborný projev v polštin, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní geografické a demografické informace o Polsku. Polské vodstvo a pohoří.2. Kulturní centra v historii a současnosti, tradiční dělení polského území (historicky a kulturně odlišné oblasti)3. Společensko-politické a správní zřízení Polska. Školní systém v Polsku.4. Základní informace o polské ekonomice5. Made in Poland. - typické polské výrobky.6. Polská součastná demokracie: parlamentární systém, politické strany, úřady vlady.7. Polské národní parky, chráněná území. Polský průmysl turistický. Pamětihodnosti, památky chráněny UNESCem.8. Polská města a jejich společeský, hospodářský a kulturní význam (Szczecin, Gdańsk, Gdynia, Białystok, Lublin, Warszawa, Wrocław, Kraków, Poznań, Katowice, Rzeszów, Łódź).9. Polská současná emigrace, polská diaspora ve světě a v ČR, polská armáda mimo hranicemi Polska.10. Dnešní polsko-české vztahy. Obraz Polská v české internetové síti.

Získané způsobilosti

Student, který si zvolí tento kurz, by měl mít základní vědomosti o daném jazyce a měl by být schopen jej aktivně používat.

Literatura

Buchter Anna. Bliżej Polski. Wiedza o Polsce i jej kulturze. Cz. I. Lublin, 2003. ISBN 83-227-2111.0.Guzik-Swica Barbara. Bliżej Polski. Wiedza o Polsce i jej kulturze. Cz.II. Lublin, 2011. ISBN 978-83-7784-018-4.Dobesz Urszula. Spacery po Wrocławiu. Wrocław, 2004. ISBN 83-229-2506-9.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě aktivní práce v seminářích, splnění všech studijních povinností Povolená absence jsou 2 semináře (v případě omluvené absence se neúčast nenahrazuje, v případě neomluvené absence budou zadány samostatné písemné úkoly v rozsahu probírané v seminářích látky).

Garant

Mgr. Gabriela Maria Gańczarczyk