Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny Slovinska I (KLKS / SLD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / SLD1 - Dějiny Slovinska I, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednáška se bude zaměřovat na tyto tematické okruhy:území dnešního Slovinska v antickém období,příchod Slovanů,první slovanské státní útvary na území Slovinska,vývoj v rámci východofranské a otonské říše,období kolonizace a decentralizace,středověká společnost,reformace a protireformace,Turci, selská povstání a Habsburkové.období baroka

Získané způsobilosti

Student se seznámí se základním historickým vývojem území dnešního Slovinska a slovinského etnika do 18. století.

Literatura

Zgodovina Slovencev. Cankarjeva založba. Ljubljana, 1976. Dějiny jihoslovanských zemí. Praha, 1998. Slovenci v evropski reformaciji 16. stoletja. Simpozij Ljubljana. Znanstveni inštitut FF Univerze v Ljubljani, 1986. Štih, P. Slovenska zgodovina do razsvetljenstva. Mohorjeva založba, Celovec, 1996. Kos, M. Srednjeveška kulturna, družbena in politična zgodovina Slovencev. Ljubljana, 1985. Kacin Wohinz, M., Pirjevec, J. Zgodovina Slovencev v Italiji 1866-2000. Nova revija. Ljubljana, 2000. Grafenauer, B. Zgodovina slovenskega naroda 1-4. Ljubljana, 1954.

Požadavky

Aktivní účast, písemný test.

Garant

Mgr. Michal Téra, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michal Téra, Ph.D.