Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Slovinský jazyk I (KLKS / SLJ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / SLJ1 - Slovinský jazyk I, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Koncovkový systém jednotlivých pádů.Adjektiva - skloňování a stupňování.Futurum a préteritum - tvoření a použití, modus sloves.Zájmena a jejich použití v přízvukované formě a příklonné.Základní syntaktické konstrukce.

Získané způsobilosti

Student se naučí základní morfologické kategorie slovinštiny (prézens, préteritum, deklinace substantiv) a jejich použití, naučí se používat základní slovní zásobu v nejběžnějších komunikačních situacích (pozdravy, představování, jídlo, nakupování, škola).

Literatura

ŽAGAR, F. Slovenska slovnica in jezikovna vadnica. Obzorja, Maribor, 1996. PIRIH, N. Slovenščina na koncu jezika. Ljubljana, 1999. HONZAK-JAHIČ, J. Slovenščina ni težka. Praha, 1996. ŠAMONILOVÁ, A. Slovinsko-český, česko-slovinský slovník. Montanex, Ostrava, 2002. ŠKERLJ, R. Slovník slovinsko-český, česko-slovinský. Ljubljana, 1995. KRIŽAJ-ORTAR, M. Učimo se slovenščino. Ljubljana, 1996. SKAZA, J. Žepni pravopis. Ljubljana, 2004.

Požadavky

Povinná účast (75%), písemný test, ústní zkouška.

Garant

Mgr. Aleš Kozár, Ph.D.