Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Slovinský jazyk II (KLKS / SLJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / SLJ2 - Slovinský jazyk II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět navazuje na Slovinský jazyk I.Základy spisovné slovinštiny.Morfologické kategorie.Lexikální problémy.Příslušné gramatické kategorie.Slovní zásoba pro běžné komunikační situace.Samostatná práce s textem, zejména se zaměřením na publicistickou a odbornou slovní zásobu.

Získané způsobilosti

Student se naučí používat nové gramatické kategorie, především futurum, préteritum, deklinaci osobních a přivlastňovacích zájmen, dativ substantiv, kondicionál, imperativ aj., a rozšíří se počet komunikační situací, v nichž se student naučí jazykově orinetovat, např. byt, hotel, na návštěvě, knihovna atd.

Literatura

Slovenska beseda v živo. Ljubljana: Center za slovenščino, FF, 2004. TOPORIŠIČ, J. Slovenska slovnica. Obzorja, Maribor, 1991. ŽAGAR, F. Slovenska slovnica in jezikovna vadnica. Obzorja, Maribor, 1993. PIRIH, N. Slovenščina na koncu jezika. Ljubljana: Center za slovenščino, FF, 1999. HONZAK-JAHIČ, J. Slovenščina ni težka. Praha, 1996. ŠKERLJ, R. Slovník slovinsko-český, česko-slovinský. Lublaň. KRIŽAJ-ORTAR, M. Učimo se slovenščino. Ljubljana: DZS, 1996. PETR, J. Základy slovinštiny. Univerzita Karlova, 1971.

Požadavky

Zk - písemný test (60%) + ústní zkouška.

Garant

Mgr. Aleš Kozár, Ph.D.