Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Slovinský jazyk III (KLKS / SLJ3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / SLJ3 - Slovinský jazyk III, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět navazuje na Slovinský jazyk II.Doplnění základů spisovné slovinštiny - gramatické kategorie.Slovesná valence.Syntaktické konstrukce.Samostatná práce s textem, zejména se zaměřením na publicistickou a odbornou slovní zásobu.

Získané způsobilosti

Student se naučí používat nové gramatické kategorie, především deklinaci zájmen, imperativ, vid aj., a seznámí se s komplikovanějšími syntaktickými konstrukcemi.

Literatura

MARKOVIČ, A. [et al.]. Slovenska beseda v živo 2. Učbenik za nadaljevalni tečaj slovenščine kot drugega/tujega jezika. Ljubljana, 2004. ISBN 961-237-095-8.FERBEŽAR, I., DOMADENIK, N. Jezikovod. Ljubljana, 2005. TOPORIŠIČ, J. Nova slovenska skladnja. Ljubljana, 1982. TOPORIŠIČ, J. Slovenska slovnica. Maribor, 2000. ŽAGAR, F. Slovenska slovnica in jezikovna vadnica. Obzorja, Maribor, 1996.

Požadavky

Zkouška: písemný test (vyžadována je úspěšnost min. 60 %) + pohovor. Před přistoupením ke zkoušce je třeba mít splněny všechny domácí úkoly a uspět u průběžných testů (každý je možné jednou opravovat, povolen je jeden neúspěšný/neabsolvovaný průběžný test). Pravidelná docházka: min. 75%.

Garant

Mgr. Michal Przybylski