Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Slovinština ve struktuře a užívání (KLKS / SLJF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / SLJF - Slovinština ve struktuře a užívání, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní komunikační situace a fráze: v restauraci, v obchodě, orientace ve městě, u lékaře, pozvání apod., při nichž studenti procvičují gramatické znalosti, které si osvojili v jazykových cvičeních (především futurum a kondicionál, modální slovesa, dativ a instrumentál sg. a pl. substantiv, adjektiv a zájmen).

Získané způsobilosti

Studenti získají schopnost orientovat se v základních komunikačních situacích s přihlédnutím k různým komunikačním kódům a jazykovým stylům.

Literatura

Bešter, M. Povej naprej. Ljubljana , 1996. Markovič, A. S slovenščino nimam težav. Ljubljana, 2002. Toporišič, J. Slovenska slovnica. Maribor, 2001. Keber, J. Slovenski frazeološki slovar. Ljubljana: SAZU, 2004. Honzak-Jahič, J. Slovenščina ni težka. Praha, 2003. Jug-Kranjec H. Slovenščina za tujce. Ljubljana, 1999.

Požadavky

Závěrečný písemný test (vyžadována je úspěšnost min. 60 %) + ústní pohovor. Pravidelná docházka: min. 75%.

Garant

Mgr. Michal Przybylski