Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvůrčí psaní v populární literatuře (KLKS / TPSAL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLKS / TPSAL - Tvůrčí psaní v populární literatuře, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hledání tématu2. Vytváření postav3. Tvorba dialogu4. Kresba prostředí5. Konstrukce textu6. Uplatnění textu

Získané způsobilosti

Absolvent semináře si osvojí autorské dovednosti, které bude moci využít nejen ve vlastní literární činnosti, ale rovněž v jiných oborech, navíc tím bude posílena jeho vlastní kreativita.

Literatura

KING, S. O psaní. Memoáry o řemesle. Praha 2005 (2. vyd.). BRADBURY, R. Zen a umění psát. Eseje o tvořivosti. Praha, 1998. Pilipiuk, A. Jak napsat bestseller (www.fantasyplanet.cz). Pilipiuk, A. Jak psát fantastiku (www.fantasyplanet.cz). Berková, Alexandra. O psaní. Praha, 2014. LOVECRAFT, H. P. Soupis některých základních hrůzostrašných motivů používaných v nadpřirozených povídkách. Návrhy pro psaní příběhů, in: týž, Bezejmenné město. Praha 1998, s. 164-169. VONNEGUT, jr., K. Úvod, in týž: Tabatěrka z Bagomba. Praha 2001, s. 15-25 an.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je dostatečná docházka, aktivní účast na seminářích a vypracování tří krátkých povídek (2-3 normostrany), z nichž každá bude odpovídat jednomu z žánrů populární literatury. Připouští se maximálně 3 absence během semestru.

Garant

PhDr. Antonín Kudláč, Ph.D.