Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Arabština II (KRE / ARA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / ARA2 - Arabština II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Skloňování, nominativ, genitiv, akuzativ.Předložky, příslovce, tázací zájmena.Participium aktivní I. slovesného kmene.Dvojné číslo.Typy a skloňování vnějších množných čísel.Diptota.Slovesné perfektum, věta slovesná.

Získané způsobilosti

Student bude schopen číst a překládat jednoduché arabské texty.

Literatura

WEHR, H. A Dictionary of Modern Written Arabic. Wiesbaden, 1974. BAALBAKI, M. A Modern English - Arabic Dictionary. Beirut - Lebanon, 2005. OLIVERIUS, J. Kapitoly ze syntaxe moderní spisovné arabštiny. Praha, 1998. KRALL, G. a REUSCHEL, W. Lehrbuch des Moderne Arabisch, I Teil. Lepzig, 1977. FLESSIG, J., BAHBOUH, CH. Základy moderní spisovné arabštiny I., II. Praha, 1995.

Požadavky

Povinná účast na seminářích a pravidelných prověrkách, vypracování všech zadaných domácích úkolů. Zkouška je udělěna na základě splnění předchozích požadavků a úspěšného složení písemného testu.

Garant

Mgr. Viola Pargačová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Viola Pargačová, Ph.D.