Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Arabština IV (KRE / ARA4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / ARA4 - Arabština IV, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozšířené slovesné kmeny.Slovesa se třetí souhláskou w, j v kořeni.Slovesa se druhou a třetí souhláskou v kořeni identickou.Slovesa s hamzou.Zájmena vztažná.Věta vztažná.Trpný rod.Vedlejší věta časová.Slovesa dvojitě nepravidelná.

Získané způsobilosti

Student bude schopen číst a překládat náročnější arabské texty.

Literatura

WEHR, H. A Dictionary of Modern Written Arabic. Wiesbaden, 1974. BAALBAKI, M. A Modern English - Arabic Dictionary. Beirut - Lebanon, 2005. Al-Qur`án al-karím. podle egyptského vydání, 1923. KROPÁČEK, L. Arabsko - Český, Česko - Arabský slovník. Praha, 1972. Bible, podle ekumenického vydání. podle ekumenického vydání, 1985. OLIVERIUS, J. Kapitoly ze syntaxe moderní spisovné arabštiny. Praha, 1998. Korán, (přel. Ivan Hrbek). Praha, 1991. KRALL, G. a REUSCHEL, W. Lehrbuch des Moderne Arabisch, I Teil. Lepzig, (anglická verze učebnice bude k dispozici na katedře), 1977. FLESSIG, J., BAHBOUH, CH. Základy moderní spisovné arabštiny I., II. Dar Ibn Rushd, 1995.

Požadavky

Povinná účast na seminářích a pravidelných prověrkách, vypracování všech zadaných domácích úkolů. Zkouška je udělěna na základě splnění předchozích požadavků a úspěšného složení písemného testu.

Garant

Mgr. Viola Pargačová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Viola Pargačová, Ph.D.