Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kolonialismus a stereotypy ve studiu ind (KRE / CSIR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / CSIR - Kolonialismus a stereotypy ve studiu ind, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Jak chápat kolonialismusCo jsou stereotypy?Existuje v Indii kastovní systém?Je představa o kastovním systému stereotypem?Proč je v Indii výrazně méně stereotypů, nežli v Evropě?

Získané způsobilosti

Studenti lépe porozumí potížím, se kterými se dnes potýkají společenské vědy v oblasti poznávání různých kultur, a to včetně religionistiky. Díky tomu budou moci začít lépe chápat indické tradice a náboženství.

Literatura

Balagangadhara. India and Her Traditions: An Open Letter to Jeffrey Kripal.? In Reconceptualizing India Studies. New Delhi: Oxford University Press., 2012. Balagangadhara, S. N. What Can India Offer?. 2007. Said, Edward. Orientalism. New York: Pantheon Books, 1978.

Požadavky

Pravidelná účast na hodinách, aktivní účast v diskusích a čtení doporučených textů. Psaná semestrální práce a její ústní prezentace.

Garant

Dunkin Jalki, Ph.D.Sufiya Pathan, Ph.D.