Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezináboženský dialog II (KRE / MND2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / MND2 - Mezináboženský dialog II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do křesťanství v dialogu.Dialog v Novém zákoně.Dialog křesťanské teologie s filosofií.Náboženství a věda.Dialog křesťanství a sekularismu.Abrahamovská ekumena.Osobnosti světového křesťanství v mezináboženském dialogu.Oficiální účast církví v mezináboženském dialogu.Dějiny mezináboženského dialogu v českých zemích.České osobnosti v dialogu.Křesťanství a esoterismus.Náboženství a mezináboženský dialog v Evropské unii.

Získané způsobilosti

Student prohloubí své porozumění náboženským dějinám Západu a dialogům, které v nich probíhaly mezi různými náboženskými a myšlenkovými směry a přístupy. Získá rovněž přehled o různých druzích těchto dialogů v současnosti.

Literatura

HOŠEK, P. Na cestě k dialogu. Praha, 2005. BOUBLÍK, V. Teologie mimokřesťanských náboženství. Kostelní Vydří, 2000. McGRATH, A. E. Dialog přírodních věd a teologie. Praha, 2003. JOHNSTON, W. Hledání nové spirituality. Praha, 1997. ŠTAMPACH, O. I. Život, Duch a všechno. Tišnov, 1993.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě absolvování testu z odpřednášené látky a napsání eseje. Účast na přednáškách je povinná (min. 80%).

Garant

Mgr. Vít Machálek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zuzana Černá, Ph.D.Mgr. Vít Machálek, Ph.D.