Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Náboženství Arménie II (KRE / NAAR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / NAAR2 - Náboženství Arménie II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

5. století ve znamení hrozby nedobrovolné konverze k mazdaismuVztahy mezi arménskou církví a církvemi kavkazské Ibérie a kavkazské AlbánieArménská církev po příchodu ArabůPřesun arménského církevního centra do Arménského království v KilíkiiNáboženská situace v Arménii po definitivní ztrátě samostatnostiRole náboženství v souvislosti s genocidou Arménů v roce 1915Současnost Arménské apoštolské církve

Získané způsobilosti

Student bude schopen orientovat se v pramenných textech a sekundární literatuře a osvojí si metody vědecké práce.

Literatura

REDGATEOVÁ, A., E.:. Arméni. Staré arménské pověsti. edit. HOVHANNISIAN, R. G.:. The Armenian People from Ancient to Modern Times. ORMANIAN, M.:. The Church of Armenia. Chahin, M. The Kingdom of Armenia. ČIERNIKOVÁ, B.:. V tieni hory Ararat. Náboženstvá predkresťasnkej Arménie. RUSSELL, J. R.:. Zoroastrianism in Armenia. BRENTJES, B:. Arménie. Tři tisíce let dějin a kultury. From Byzantium to Iran. Armenian Studies in Honour of Nina G. Garso?an. PANOSSIAN, R.:. The Armenians. From Kings and Priests to Merchants and Commissars.

Požadavky

Hodnocení bude uděleno na základě pravidelné docházky, přípravy zadaných textů, aktivní práce v hodinách a úspěšného

Garant

Mgr. Anna Sochová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Anna Sochová, Ph.D.