Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pramenný jazyk (KRE / PRJA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / PRJA - Pramenný jazyk, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na práci s pramennou literaturou.Je rozvíjena relevantní slovní zásoba v rámci dílčích odborných témat.Předmětem je i upevňování všech gramatických jevů.

Získané způsobilosti

Student je schopen samostatně pracovat s pramennou literaturou, překládat pramenné texty a interpretovat je, zpracovat vybrané téma.

Literatura

COFFIN, A. & BOLOZKY, Sh. A Reference Grammar of Modern Hebrew. New York, 2006. nullLEVY, Y. (ed.). Oxford English-Hebrew Hebrew-English Dictionary. Jerusalem, 1995. ISBN 9653070274.JASTROW, M. (ed.). Dictionary of the Targumím, Talmud Bavlí, Yerushalmí and Midrashic Literature. Philadelphia, 1903. SEGERT, S., KLÍMA, O. Mluvnice hebrejštiny a aramejštiny. Praha, 1956. BROWN, F., DRIVER, S., BRIGGS, C. The Brown-Driver-Briggs Hebrew and English Dictionary, Fifth Printing. Massachusetts, 2000.

Požadavky

Absolvování předmětu vykonáním zkoušky z pramenného jazyka na úrovni B2. Zkouška má dvě části: první spočívá v prověření znalostí v příslušném jazyce, zejména v překladu pramenného textu z příslušného jazyka v minimálním rozsahu 15 normostran; druhá část zkoušky sestává z pohovoru na odborné téma.

Garant

doc. Mgr. Martin Fárek, Ph.D.Mgr. Štěpán Lisý, M.A. Th.D.Mgr. Viola Pargačová, Ph.D.doc. ThDr. Ivan Štampach