Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Náboženské motivy v písních (KRE / RSLM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / RSLM - Náboženské motivy v písních, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Duchovní hledání v populární hudbě.Náboženské motivy v textech George Harrisona.Náboženské motivy v textech Johnnyho Cashe.Náboženské motivy v textech Boba Dylana.Náboženské motivy v textech Leonarda Cohena.Náboženské motivy v textech Cata Stevense alias Yusufa Islama.Náboženské motivy v textech Bona Voxe.

Získané způsobilosti

Student bude chápat roli víry a náboženství v populární hudbě. Bude schopen rozumět náboženským motivům v textech Boba Dylana a jiných populárních hudebníků.

Literatura

TURNER, S. Hungry for Heaven. Downers Grove, 1995. GILMOUR, M. J. Call Me the Seeker. Listening to Religion in Popular Music. New York, 2005. NEŠPOR, Z. R. Děkuji za bolest.. Brno, 2006. JOSEPH, M. Faith, God, and Rock & Roll. Grand Rapids, 2003. DYLAN, B. Lyrics/Texty 1962-2001. Praha, 2005. JOYCE, I. (ed.). Sacred Sound. Chico, 1983. CARTWRIGHT, B. The Bible in the Lyrics of Bob Dylan. Bury, 1985.

Požadavky

Účast v seminářích je povinná. K získání zápočtu musí student napsat esej o duchovním hledání v populární hudbě (v angličtině).

Garant

Mgr. Vít Machálek, Ph.D.