Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sanskrt II (KRE / SAN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / SAN2 - Sanskrt II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Skloňování podstatných jmen ženského rodu (a-kmeny).Skloňování podstatných jmen ženského rodu (i-, u-kmeny).Další zájmena.Skloňování podstatných jmen rodu mužského (i-, u- kmeny).Médium prézentaMédium imperfekta, imperativu a optativu.Skloňování podstatných jmen rodu mužského a ženského (r-kmeny)OpakováníNepravidelnosti ve skloňování podstatných jmen rodu mužskéhoSkloňování podstatných jmen rodu ženského (ú- kmeny)Slovesa s předponami.

Získané způsobilosti

Studentům bude představena metoda Jiřího Tomana, díky které lze účinně propojit zapamatování slovní zásoby s procvičováním gramatických jevů.

Literatura

DESHPANDE, M. M. Samskrtasubodhini. A Sanskrit Primer. University of Michigan, 2001.

Požadavky

Účast na kursu (maximálně dvě absence, jinak je nutné vše nahradit zadanou domácí prací.Vypracovávání zadaných úkolů na každou další lekci, nesplnění zadaných úkolů toleruji dvakrát,ze závažných důvodů.Dosažení minimálního počtu bodů z písemného testu a úspěšné absolvování ústní části zkoušky na konci semestru.

Garant

doc. Mgr. Martin Fárek, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Martin Fárek, Ph.D.