Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sanskrt III (KRE / SAN3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / SAN3 - Sanskrt III, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Větší část lekcí bude věnována četbě jednoduchých textů, ve kterých budeme rozšiřovat slovní zásobu a zároveň procvičovat následující gramatické jevy:PasívumFuturum (typ -sya)Podstatná jména končící souhláskou a různá nepravidelná podst. jménaPříčestí přítomné a minuléKonjugace 2., 3., 5., 7., 8. a 9. třídy slovesKompozita (dvandva, avjajíbháva, tatpuruša a bahuvríhi)

Získané způsobilosti

Zvládnutí náročnější gramatiky umožní studentům četbu těžších cvičných textů a jednodušších pasáží vybraných ze skutečných textů.

Literatura

HART, G. L. A Rapid Sanskrit Method, Motilal Banarsidass. Delhi, 1989. nullDESHPANDE, M. M. Samskrtasubodhini. A Sanskrit Primer. University of Michigan Press, 2001. SATYANARAYANA, D. The Hitopadesa of Sri Narayana Pandita, Jiva Institute. Faridabad, 1997.

Požadavky

Účast a práce v kurzu.Vypracovávání zadaných úkolů z jedné lekce na druhou.Získání minimálního počtu bodů z písemného testu na konci semestru.

Garant

doc. Mgr. Martin Fárek, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Martin Fárek, Ph.D.