Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sanskrt IV (KRE / SAN4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / SAN4 - Sanskrt IV, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konjugace 2., 3., 5., 7., 8. a 9. třídy slovesKompozita (dvandva, avjajíbháva, tatpuruša a bahuvríhi)PerfektumAoristLokativ a genitiv absolutníPeriphrastické futurum, kauzativní slovesa

Získané způsobilosti

V této fázi budou moci studenti shrnout a propojit své gramatické znalosti sanskrtu do uceleného systému a díky tomu i komplexněji chápat náš rodný jazyk.

Literatura

DESHPANDE, M. M. Samskrtasubodhini. A Sanskrit Primer. University of Michigan Press, 2001. HART, G. L. A Rapid Sanskrit Method. Motilal Banarsidass, Delhi, 1989. nullSATYANARAYANA, D. The Hitopadesa of Sri Narayana Pandita. Jiva Institute, Faridabad, 1997.

Požadavky

Podmínky pro složení zkoušky:Účast a práce v kurzu.Vypracovávání zadaných úkolů z jedné lekce na druhou.Složení ústní zkoušky (četba, překlad, rozbor gramatických jevů).

Garant

doc. Mgr. Martin Fárek, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Martin Fárek, Ph.D.