Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a metodologie religionistiky (KRE / TEOR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / TEOR - Teorie a metodologie religionistiky, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci seminární četby budou čteny práce následujících autorů:R. Pettazzoni, J. Wach, E. Evans-Pritchard, C. J. Bleeker, F. Heiler, U. Bianchi, W. Tyloch; H. G. Kippenberg, H. Seiwert, N. Smart

Získané způsobilosti

Student se bude schopen orientovat v metodologicky důležitých religionistických diskusích, řešených problémech a východiscích.

Literatura

HORYNA, B.; PAVLINCOVÁ, H. Dějiny religionistiky. Brno, 1999. Stone, R. John. The Craft of Religious Studies. Macmillan Press Ltd. London , 1998.

Požadavky

1) pravidelná a aktivní účast na seminářích2) řádná příprava studenta na každý seminář, a to tím způsobem, že bude mít nastudované texty, se kterými se bude v semináři pracovat2) zápočet bude probíhat formou kolokvia a bude zaměřen na obsahovou znalost a schopnost interpretovat texty jednotlivých autorů

Garant

doc. Mgr. Martin Fárek, Ph.D.Mgr. Štěpán Lisý, M.A. Th.D.

Vyučující

doc. Mgr. Martin Fárek, Ph.D.Mgr. Štěpán Lisý, M.A. Th.D.