Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komentovaná četba arabských kanonických (KRE / TEXA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / TEXA2 - Komentovaná četba arabských kanonických, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Četba a interpretace Koránu.

Získané způsobilosti

Student bude schopen číst a interpretovat mystické, legalistické a narativní pasáže Koránu, popř. kratší hadíthy z Hadith al-Buchárí.

Literatura

WEHR, H. A Dictionary of Modern Written Arabic. Wiesbaden, 1974. BAALBAKI, M., Al-MAWRID. A Modern English - Arabic Dictionary. Beirut - Lebanon, 2005. Al-Qur`án al-karím, podle egyptského vydání. 1923. OLIVERIUS, J. Kapitoly ze syntaxe moderní spisovné arabštiny. Praha, 1998. Korán, (přel. Ivan Hrbek). Praha, 1991. KRALL, G., REUSCHEL, W. Lehrbuch des Moderne Arabisch, I Teil, (anglická verze učebnice bude k dispozici na katedře). Lepzig, 1977. FLEISSIF, J., BAHBOUH, CH. Základy moderní spisovné arabštiny díl I a II. Praha, 1995.

Požadavky

Pravidelná příprava a účast na seminářích je podmínkou ke zkoušce. Obsahem zkoušky je četba ainterpretace zadaných textů.

Garant

Mgr. Viola Pargačová, Ph.D.