Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané otázky současné religionistiky (KRE / VSRE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / VSRE - Vybrané otázky současné religionistiky, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vážení,v tomto semestru bych se rád zaměřil na současnou českou religionistiku, především jak ji zastupuje jeden z jejích nejvyprofilovanějších zástupců Břetislav Horyna. Chtěl bych prodiskutovat některé pasáže Horynovy poslední knihy ?Kritik der religionswissenschaftlichen Vernunft - Plädoyer für eine empirisch fundierte Theorie und Methodologie? (Stuttgart 2011).Protože se řada z Vás (často zbytečně) obává němčiny, připravím co nejvíce textů publikovaných paralelně v češtině. Neznalost němčiny by tedy neměla být problémem, nicméně přítomnost alespoň několika studentů, kteří jsou byť se slovníkem a třeba i pomalu schopni v němčině číst, považuji za přínosnou. Bude-li to možné, budeme moci kurz pojmout i jako praktické zdokonalení v četbě odborných cizojazyčných textů, ale není to podmínkou. Na postupu, konkrétních tématech a způsobu práce se dohodneme při první hodině.Jiří Gebelt

Získané způsobilosti

Studenti prohloubí znalosti aktuálních problémů diskutovaných v oboru a získají vetší kompetence ve výběru a práci s konkrétními teoriemi.

Požadavky

Upřesníme dle dohody v první hodině.

Garant

ThDr. Jiří Gebelt, Th.D.

Vyučující

ThDr. Jiří Gebelt, Th.D.