Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ženská otázka v dějinách křesťanství II (KRE / ZODK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / ZODK2 - Ženská otázka v dějinách křesťanství II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ženská otázka ve středověku.Vdané ženy ve středověku.Řeholnice ve středověku.Ženy v renesanci.Hon na čarodějnice.Ženy v reformaci.Ženy v katolické církvi v období reformace.Významné křesťanky 18. a 19. století.Přístupy k ženské otázce v novodobém protestantismu.Přístupy k ženské otázce v novodobém katolicismu.Významné křesťanky 20. století.Feminismus a křesťanská teologie.

Získané způsobilosti

Studenti budou rozumět genderové problematice v středověkém a novověkém křesťanství.

Literatura

DRÁPAL, D. Emancipace žen v církvi?. Praha, 2003. BEINERT, W. (ed.). Frauenbefreiung und Kirche. Regensburg, 1987. OPOČENSKÁ, J. Zpovzdálí se dívaly také ženy. Praha, 1995. JONESOVÁ, K. Velké ženy duchovní tradice I. Kostelní Vydří, 2002. JONESOVÁ, K. Velké ženy duchovní tradice II. Kostelní Vydří, 2002. JONESOVÁ, K. Velké ženy duchovní tradice III. Kostelní Vydří, 2003. PERNOUDOVÁ, R. Žena v době katedrál. Praha, 2002. ENNENOVÁ, E. Ženy ve středověku. Praha, 2001. ZAGANOVÁ, P. (ed.). Ženy ženám. Kostelní Vydří, 2001.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě písemného zápočtového testu z odpřednášené látky.

Garant

Mgr. Zuzana Černá, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zuzana Černá, Ph.D.