Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Antropologie médií (KSV / AMED)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / AMED - Antropologie médií, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Mediovanost výpovědní události2. Mediální a metamediální komunikace3. Média a (re)produkce sociálního vědomí4. Teorie médií z hlediska společenských věd5. Sociální komunikace a kultura6. Produkce mediálních komunikátů7. Antropologie mediální cirkulace8. Mediální obsahy9. Mediální žánry a intertextualita10. Vzdálený druhý11. Veřejné mínění a politická komunikace12. Rysy mediální krajinyPovinná literatura:McQuail, D. 2009. Úvod do teorie masové komunikace. Praha: Portál.Spitulnik, D. 1993. Anthropology and Mass Media. Annual Review of Anthropology 22: 293-315.Thompson, J.B. 2004. Média a modernita. Sociální teorie médií. Praha: Karolinum.Doporučená literatura:Fairclouhg, N. 1995. Media Discourse. London: Edward Arnold.Reifová, I. a kol. 2004. Slovník mediální komunikace. Praha: Portál.Trampota, T., M. Vojtěchovská. 2010. Metody výzkumu médií. Praha: Portál.

Získané způsobilosti

Studující získají schopnost komparativní analýzy mediálních komunikátů a naučí se kriticky přemýšlet o jejich roli v českém a evropském veřejném prostoru.

Požadavky

1. každý týden: pravidelná docházka - max. 2 absence2. jednou za semestr: ústní prezentace "Různá média - různé světy" - komparativní analýza dvou českých a jednoho zahraničního média publikovaných v týž den; prezentuje skupina studujících3. jednou za semestr: písemná analýza - vývoj jednoho jevu sledovaného v různých médiích; vypracovává každý studující samostatně4. několikrát za semestr: otázka k textům či jiným předepsaným materiálům: vytištěná + odevzdaná všemi skupinami studujících v té hodině, na kterou je materiál předepsán. Skutečnost, že na hodinu bude předepsán studijní materiál, bude oznámena e-mailem vždy před příslušnou hodinou. Vzhledem k seminární povaze půjde až na výjimky o kratší materiály, většinou v češtině, často aktuální povahy. Proto nejsou předem vypsány v sylabu.HODNOCENÍSplnění bodu 1 je podmínkou toho, aby studující mohl být klasifikován. Celková známka za semestr pak vznikne kombinací těchto tří dílčích známek:- známka za ústní prezentaci (tvoří 30 % celkové známky)- průměrná známka ze všech odevzdaných otázek (10 % celkové známky)- známka z písemné analýzy (60 % celkové známky)

Garant

Mgr. Tomáš Samek, M.A., Ph.D.