Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Autorská tvorba II (KSV / AUTO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / AUTO2 - Autorská tvorba II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je přípravou části závěrečné diplomové práce formou audiovizuálního díla. V rámci předmětu se studenti učí připravit a zajistit natáčení po scenáristické i produkční stránce. Prakticky pak aplikují získané poznatky na svůj vlastní autorský projekt a jeho přípravu: sepsání námětu, obhlídky, vytvoření scénáře, rozpočtu, přípravu natáčení.

Získané způsobilosti

Studenti porozumí problematice migrace jako historicko-sociologickému fenoménu.

Literatura

BROUČEK, S., UHEREK, Z., VALÁŠKOVÁ, N. Adaptace přesídlenců v české společnosti, č.1, s. 1-17. Český lid, 82, 1995. NEŠPOR, Z. R. České migrace 19. a 20. století a jejich dosavadní studium, č. 2, s. 245-284. Soudobé dějiny, 12, 2005. HEROLDOVÁ, I. Etnografická problematika českých národnostních menšin, č. 5-6, s. 366-378. Český lid, 51, 1964. BADE, K. J. Evropa v pohybu, Evropské migrace dvou století. Praha, 2004. ŠIŠKOVÁ, T. (ed.). Menšiny a migranti v České republice. Praha, 2001. Migrace v rozšířené Evropě - Migration in an Enlarged Europe. Praha, 2002. sborník ČEŠI V CIZINĚ 9. Praha: ÚEF ČSAV, 1996. dle vlastního výběru.

Požadavky

K atestaci předkládá student dokončený film na DVD a na kazetě, odpovídající výchozímu formátu (DV, DV CAM, HDV).

Garant

doc. MgA. Tomáš Petráň, Ph.D.