Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fungování neziskových organizací (KSV / FNO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / FNO - Fungování neziskových organizací, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Typy nevládních neziskových organizací a jejich zakládání.Roční životní cyklus neziskové organizace.Projekt jako základní nástroj fungování neziskové organizacePersonální management, organizační a programová struktura.Management dobrovolnictví, dobrovolnická služba.Finanční management, tvorba rozpočtu, účetnictví.Fundraising a finanční zdroje.Daňová problematika neziskových organizací.PR a spolupráce NNO v komunitě.Strategický rozvoj neziskové organizace.Management kvality a firemní kultura neziskové organizace.

Získané způsobilosti

Studenti si prohloubí znalosti o fungování neziskových organizací na modelových příkladech, získají orientaci v příslušné legislativě a osvojí si základní dovednosti týmové spolupráce.

Literatura

BACHMAN P. Management neziskové organizace. Hradec Králové: Gaudeamus, 2011. HLOUŠEK, J. Problematika zakládání organizací v sociální oblasti. Hradec Králové: Gaudeamus, 2006. TOŠNER J., SOZANSKÁ O. Dobrovolníci a metodika práce s nimi v organizacích. Praha: Portál, 2002. BABOUČEK P., ČECH M. a kol. Jak se stát dobrým manažerem v NNO. Praha: TEREZA, 2003. PLAMÍNEK J. a kol. Řízení neziskových organizací. Praha: Nadace Lotos, 1999. BÁRTA J. Strategické plánování pro neziskové organizace. Praha: NROS, 1997.

Požadavky

Aktivita na semináři, úkol na zadané téma, zpracování žádosti o grant a účast na sebehodnocení.

Garant

Mgr. Zuzana Hloušková

Vyučující

Mgr. Zuzana Hloušková