Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fundraising a fundraisingové aktivity (KSV / FUNDM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / FUNDM - Fundraising a fundraisingové aktivity, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky, terminologieAspekty fundraisingu (právní, daňové,etické, psychologické)Fundraising a finanční managementZdroje financování (lokální, centrální, podíl na příjmu organizace)Fundraisingový plánPsaní žádostí o grant (dotaci)Firemní fundraising (sponoring, sdílený marketing)Individuální dárcovstvíBenefice, veřejné sbírky, DMSVlastní výdělečná činnost, prodej výrobků a služeb, sociální podnikání

Získané způsobilosti

Studenti získají přehled o metodách získávání prostředků na činnost neziskové organizace, naučí se spolupracovat v týmu a osvojí si dovednosti v oblasti organizování fundraisingových akcí, individuálního i firemního dárcovství.

Literatura

HLOUŠEK J., HLOUŠKOVÁ Z. Získávání zdrojů na aktivity NNO působící v sociální oblasti. Hradec Králové: Gaudeamus, 2011. POLAČKOVÁ Zuzana. : Fundraisingové aktivity - jak získat finanční prostředky od místní komunity. Praha : Portál, 2005. ISBN 80-7178-694-2. FRIČ, Pavol a kol. Dárcovství a dobrovolnictví v České republice. Výsledky výzkumu NROS a AGNES. 1. vyd. Praha: AGNES a NROS, 2001, 115 s. ISBN 80-902633-7-2. LEDVINOVÁ, Jana. Fundraising z místních zdrojů, 1. vydání, Baltimore, The John Hopkins University Institute for Policy Studies, 1996, ISBN 1-886333-31-9. HLOUŠEK, Jan. Manažer v sociálních službách - Fundraising, 1. vydání, 2007, Hradec Králové: Gaudeamus. ISBN 978-80-7041-453-8. NORTON, Michael. Praktický průvodce fundraisingem pro neziskové organizace, 1. vyd. Praha: Nadace VIA, 2003. IZBICKÁ, Helena. Zelené finance, Financování neziskového sektoru - sport pro profesionály, 1. vydání, Praha, Asociace Brontosaura, 1994.

Požadavky

Aktivní účast na semináři, zpracování portfolia a plánu fundraisingových aktivit.

Garant

Mgr. Zuzana Hloušková

Vyučující

Mgr. Zuzana Hloušková