Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudba v různých kulturách (KSV / HUKU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / HUKU - Hudba v různých kulturách, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky.Hudební tradice minulosti.Hudba "přírodních národů".Hudební tradice Severní Ameriky.Hudba Latinské Ameriky.Hudební tradice Sibiře.Hudba Jihovýchodní Asie.Čínská hudba.Japonská hudba.Indické hudební tradice.Hudba Austrálie.Hudba Afriky.Arabská hudba.Moderní hudba.

Získané způsobilosti

Student se bude orientovat nejen v postavení hudby v "tradičních" společnostech, bude se i sám podílet na analyzování významu hudby i v současné společnosti.

Literatura

NETTL, B., BOHLMAN, P. V.(ed.). Comparative Musicology and Anthropology of Music. Chicago: Univ. of Chicago Press, 1991. POST, J. C.(ed.). Ethnomusicology: a contemporary reader. New York: Routledge, 2006. SEJKIN, J. I. Istorija muzikalnoj kultury narodov Sibiri. Moskva, 2002. KOŠŤÁL, A. Kapitoly z etnomuzikologie. Praha: Akad. múzických umění, 1992. JURKOVÁ, Z. Kapitoly z mimoevropské hudby. Olomouc: Univerzita Palackého,, 2001.

Požadavky

Zápočet je podmíněna úspěšným absolvováním písemného testu a prezentace příspěvku na zadané téma.

Garant

PhDr. Tomáš Boukal, Ph.D.