Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k dějinám antropologie a etnol. (KSV / KDAES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / KDAES - Seminář k dějinám antropologie a etnol., Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Evolucionismus.Difuzionismus.F. Boas a jeho žáci.Konfiguracionismus.Osobnost a kultura.Funkcionalismus, strukturální funkcionalismus.Strukturalismus.Kulturní ekologie.Kulturní materialismus.Kognitivní antropologie.Symbolická antropologie.Postmoderní antropologie.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude mít student přehled o jednotlivých vývojových etapách oboru, seznámen bude s historickým kontextem vzniku a vývoje jednotlivých směrů a s klasickými antropologickými pracemi.

Literatura

KUPER, A. Anthropology and Anthropologists: The Modern British School, (3.vydání). London, 1996. SOUKUP, V. Dějiny antropologie. Praha, 2004. BARNARD, A. History and Theory in Anthropology. Cambridge, 2000. HARRIS, M. The Rise of Anthropological Theory. New York, 1968. BUDIL, I. Za obzor Západu. Praha, 2001. COPANS, J. Základy antropologie a etnologie. Praha, 2001.

Požadavky

Na semináři je vyžadována účast, tolerovány jsou dvě absence, dále je na semináři povinná četba a diskuse nad zadanými texty. Předmět je zakončen písemnou zkouškou.

Garant

PhDr. Tomáš Boukal, Ph.D.