Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunitní plánování (KSV / KOPL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / KOPL - Komunitní plánování, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historický mezinárodní kontext metody KPSS.Principy plánování sociálních služeb v ČR.Metodiky a kritéria kvality plánování sociálních služeb.Role zadavatelů, poskytovatelů a uživatelů sociálních služeb.Zjišťování zdrojů pro plánování a zajišťování sociálních služeb.Vytváření organizačních struktur v procesu KPSS.Informování a zapojování veřejnosti do procesu KPSS.Popis aktuální sociální situace v obci/regionu.Zjišťování potřeb uživatelů sociálních služeb.Tvorba plánu rozvoje sociálních služeb v území.Monitoring a hodnocení naplňování plánu rozvoje sociálních služeb v území.

Získané způsobilosti

Student bude seznámen s metodou komunitního plánování a bude se orientovat jejích v procesech. Bude schopen se zapojit do práce na vzniku plánu sociálních služeb metodou komunitního plánování.

Literatura

SKŘÍČKOVÁ, Z. a kol. Metodiky pro plánování sociálních služeb. Praha: CpKP 2007. Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. ROSECKÝ D., ORINIAKOVÁ P. Komunitní plánování sociálních služeb, CpKP ČR: Plzeň, 2003. MATEROVÁ Jitka. Komunitní plánování sociálních služeb. Praha: Agora Central Europe 2004. Kol. aut. Kritéria kvality plánování sociálních služeb. Praha: MPSV 2007. PRŮŠA, L. a kol. Obce, města, regiony a sociální služby. Praha: Socioklub, 1997. HLOUŠEK J. a kol. Plánování sociálních služeb na venkovském území. Hradec Králové: OPS 2008.

Požadavky

Aktivita na semináři, 50% docházka, zpracování a obhájení seminární práce na zadané téma.

Garant

Ing. Martina Zelenková