Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie sociálních věd (KSV / MESVE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / MESVE - Metodologie sociálních věd, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konfirmativní výzkumné strategie.Základní znalosti metod a technik sociologického výzkumu.Techniky sběru dat a výzkumu v terénu.Specializované techniky sběru dat.Základní analytické úlohy s přesahy do sféry aplikace.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student schopen fundovaně reflektovat zásadní otázky antropologické metodologie, zvolit a aplikovat relevantní metody a techniky pro konkrétní antropologický výzkum a naplánovat, uskutečnit a vyhodnotit antropologický výzkumný projekt.

Literatura

ŘEHÁK, J., ŘEHÁKOVÁ, B. Analýza kategorizovaných dat v sociologii. Praha: Akademia, 1986. DISMAN, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha, 1993. kol. (ed. J.Šubrt). Kapitoly ze sociologie veřejného mínění. Praha, 1998. JANOUŠEK, J. a kol. Metody sociální psychologie. Praha, 1986. PETRUSEK, M. Teorie a metoda v soudobé sociologii. Praha, 1993. JEŘÁBEK, H. Úvod do metodologie sociologického výzkumu. Praha, 1992. MOŽNÝ, I., RABUŠIC, L. Úvod do metodologie vědy pro sociology. Brno, 1988. nullVelký sociologický slovník. Praha, 1996. SURYNEK, A. a kol. Základy sociologického výzkumu. Praha: Grada, 2001. KERLINGER, F. Základy výzkumu chování. Praha, 1973.

Požadavky

Aktivní účast na výuce.Orientace v doporučené literatuře.Předmět je ukončen zkouškou, forma zkoušky je upřesněna na začátku přenášky.

Garant

doc. PhDr. Lale Yalcin-Heckmann

Vyučující

doc. PhDr. Lale Yalcin-Heckmann