Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management vzdělávání dospělých (KSV / MVD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / MVD - Management vzdělávání dospělých, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vzdělávání dospělých - součást celoživotního vzdělávání.Společenské a ekonomické souvislosti.Sociálně psychologické aspekty vzdělávání dospělých.Identifikace potřeb vzdělávání dospělých.Projektové, organizační a lektorské zajištění vzdělávacích aktivit pro dospělé.

Získané způsobilosti

Studenti budou seznámeni s postupy, kterými jsou zjišťovány potřeby vzdělávání dospělých, a s komplexním projektováním příslušných vzdělávacích aktivit, včetně evaluačních technik. Získají také úvodní orientaci v moderních technologiích vzdělávání dospělých a v problematice rozvoje kompetencí k lektorské činnosti.

Literatura

BENEŠ, M. Andragogika. Praha: Eurolex Bohemia, 2003. ISBN 80-86432-23-8.MUŽÍK, J. Management ve vzdělávání dospělých. Praha:Eurolex Bohemia, 2000. ŠKODA, K. Kapitoly z dějin andragogiky. Praha:Karolinum, 1996. EGER, L. Technologie vzdělávání dospělých. Plzeň: Západočeská univerzita, 2005. PALÁN, Z. Výkladový slovník vzdělávání dospělých. Praha:Daha, 1997. PROKOPENKO, J., KUBR, M. Vzdělávání a rozvoj manažerů. Praha:Gradua Publishing, 1996.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách, seminární práce.

Garant

PhDr. Jaroslav Paulovič

Vyučující

PhDr. Jaroslav Paulovič