Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe (KSV / OPRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / OPRA - Odborná praxe, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postup při plnění praxe:1. Absolvování kroků uvedených u předmětu OPRAP.2. Vyzdvihnutí smlouvy podepsané univerzitou na sekretariátě KSV a její předání vybrané organizaci pro zahájení praxe, pokud tak nebylo učiněno dříve.3. Vypracování plánu praxe ve spolupráci se zodpovědnou osobou vybrané organizace. Plán praxe zahrnuje zejména stanovení úkolů a časového harmonogramu jejich plnění. Odevzdání plánu praxe vyučujícímu.4. Realizace praxe, a to buď blokově (tj. vcelku), nebo průběžně (určité dny v týdnu, pravidelné dny v týdnu apod.) tak, aby souhrn hodin naplnil stanovený limit. Praxe musí být realizována během semestru, ve kterém si student předmět OPRA zapsal. Výjimky musí být konzultovány s vyučujícím.5. Účast na skupinovém supervizním setkání (alespoň jednou za semestr). Termíny budou vypsány v průběhu semestru.6. Vypracování Zprávy z praxe (dle stanovené struktury - viz soubory ke stažení ve studijních materiálech na STAGu) a její odevzdání vyučujícímu. Zpráva, která nesplňuje všechny náležitosti, bude vrácena k doplnění/přepracování.7. Obhajoba zprávy a prezentace poznatků z praxe v rámci skupinového setkání (= termín zápočtu).

Získané způsobilosti

Studenti si prověří své schopnosti a znalosti v praxi, poznají chod konkrétní organizace, seznámí se s problémy konkrétní komunity a naučí se plánovat úkoly v omezeném časovém harmonogramu.

Literatura

DISMAN, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha: Vydavatelství Karolinum, (2000), 1993. JEŘÁBEK, H. Úvod do metodologie sociologického výzkumu. FSV, Praha, 1992.

Požadavky

Splnění rozsahu praxe v délce 80 hodin, účast na 1 supervizním setkání (termíny budou vypsány), zpracování písemné zprávy z praxe a její ústní obhajoba.Praxe bude absolvována v letním semestru 2. ročníku nebo v zimním semestru 3. ročníku. Úspěšné absolvování odborné praxe je nutnou podmínkou pro přijetí přihlášky ke státním závěrečným zkouškám.

Garant

Mgr. Zuzana Hloušková

Vyučující

Mgr. Zuzana Hloušková