Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychedelic. látky a jejich kulturní fce (KSV / PLKF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / PLKF - Psychedelic. látky a jejich kulturní fce, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Navozování změněných stavů vědomí jako kulturní univerzálie, tradiční léčitelstvíPsychedelika historicky užívaná v evropském prostoru, námel, rulík, durman, mandragoraAmanita muscaria jako védská sóma, geografický výskyt a užíváníCannabis indica - tradiční a současní uživateléAyahuasca, ayahuasqueros a jejich funkce ve společnosti, kaktus San PedroTeonanacatl, peyotl a jeho uživatelé, Native American ChurchPsychedelika a současná společnost

Získané způsobilosti

Absolvent získá znalosti o nejvýznamnějších psychedelických látkách a kulturním kontextu jejich užívání, zároveň bude schopen mezikulturní komparace fenoménu.

Literatura

MASTERS, R., HOUSTONOVÁ, J. Druhy psychedelické zkušenosti. Maťa a DharmaGaia, 2004. STAFFORD, P. Encyklopedie psychedelických látek. Praha: Volvox Globator, 1997. FURST, P. Halucinogeny a kultura. Praha: DharmaGaia, 1996. VALIČEK, P. a kol. Rostlinné omamné drogy. Praha: Start, 2000. LUNA, L. E. Vegetalismo-šamanismus mezi mestickým obyvatelstvem peruánské Amazonie. Praha: DharmaGaia, 2002.

Požadavky

Aktivní účast na kurzech (max. 2 absence), vypracování eseje na zadané téma, úspěšné absolvování ústní zkoušky.

Garant

PhDr. Jana Jetmarová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jana Jetmarová, Ph.D.