Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k bakalářské práci (KSV / SBP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / SBP - Seminář k bakalářské práci, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

3. 10. Zadání úkolů10. 10. Základní pravidla akademického psaní, tvorba odborného textu, tematická informační analýza17. 10. Pravidla a normy pro citaci textů z odborných zdrojů, grafická a stylistická úprava textu odborného charakteru24. 10. Vyhledávání relevantních zdrojů, knihovnické elektronické databáze31. 10. - 2. 1. Prezentace projektů bakalářských prací, diskuse, využití námětů9. 1. Udělení zápočtuCelkový workload:26 hodin výuky65 hodin studium projektů kolegů a příprava kritických podnětů30 hodin příprava projektu bakalářské práce (v rozsahu cca 1500 slov plus tvorba powerpointové prezentace)45 hodin odborné četby

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí zásady autorské tvorby odborného textu, pravidla pro práci s myšlenkami jiných autorů (citace a další formy použití), principy formální a stylistické úpravy odborného textu. Naučí se prezentovat výsledky své činnosti na veřejnosti a využívat zásad time managementu při vlastní odborné práci.

Literatura

ECO, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. FILKA, J. Metodika tvorby diplomové práce. Brno: Knihař, 2002. Šanderová, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha, 2005.

Požadavky

Aktivní účast na výuceDocházka 75%Každý účastník formou ústní prezentace o záměrech a stavu zpracování bakalářské práce předloží k detailní diskusi výstupy jednotlivých etap jejího zpracování. V úvodním semináři bude určen harmonogram prezentujících. Prezentující v dostatečném předstihu poskytnou svým kolegům a přednášející projekt bakalářské práce, zahrnující stanovení výzkumného problému a výzkumné otázky, charakteristiku adekvátní metodologie, odpovídající teoretické zakotvení, relevantní literaturu a časový harmonogram prací. V určeném termínu pak prezentující pomocí vytvořené powerpointové prezentace představí projekt bakalářské práce svým kolegům. Ti již budou mít připravené otázky a podněty a svým komentářem přispějí jak k formování přístupu k tématu bakalářské práce, tak k její finální redakci. Projekt i pracovní verze bakalářské práce budou v určeném termínu v písemné podobě předloženy vedoucímu práce ke konzultaci. Zápočet bude udělen na základě splněných požadavků.

Garant

PhDr. Jana Jetmarová, Ph.D.